Spökrunda

Jakten på häxan Gretas försvunna enbenta katt Måns.

Följ med in i den mörka Everödsskogen och hjälp häxan Greta att hitta sin enbenta och loppbitna katt. Se upp för spöken och andra hemska varelser!

Måndag 29 oktober 2018 kl. 17:45
Lämplig ålder:
5-9 år.
Medtag: Lykta, mugg, ficklampa och någon vuxen.
Grill: Medtag något att grilla efter spökrundan.
Arrangörer: Everöds byaråd

Everöd Lyser

På Alla helgons dag den 3 november med start ca kl. 18.00. Med ljus och marschaller längs med alla vägar i byn. Akta så att de inte står i vägen för bilar etc.

Så lyser vi tillsammans med många andra byar i vår trakt!

Hemsk höstlovsläsning

Hemsk höstlovsläsning! 

Att läsa är att resa i tid och rum. Det kan du göra var som helst, endast en lampa behövs när det är mörkt ute. Under vecka 44 erbjuder biblioteket i Everöd följande aktiviteter för dig som läser själv.

Hemsk höstlovstävling hela veckan!

Måndag: Låna alla möjliga böcker och se hur mycket du hinner läsa till nästa måndag! Du får en stämpel för 10 sidor text anpassad för dig. Extra stämpel om du tar med dig en förälder! Näru har tio stämplar får du en present.

Tisdag: Bokbytardag på biblioteket. Byt en av dina egna böcker (fråga först hemma om det är ok) mot en annan bok (endast privata böcker). Gäller även vuxna!

Torsdag: Kom upp och berätta hur många sidor du läst – få en stämpel eller två. Detta gäller även måndagen den 2 november. Du hinner läsa mer!

The Lady in the Van

Alan Bennett är tillbaka, denna gång med ett par noveller, varav den ena är filmaktuell! I sjuttiotalets London parkerar den hemlösa miss Sheperd sin skrotiga skåpbil på Alan Bennetts uppfart. Hon blir kvar i femton år...

Kom och läs böcker tillsammans! Nästa bokcirkel i Everöd startar måndagen den 19 november kl.17.30 och boken vi ska prata om är The lady in the van av Alan Bennett. Böckerna finns att låna här på biblioteket. Vi läser böcker, talar om böcker, träffas och tar en fika ihop.

Något du undrar över? Kontakta Helena Bengtsson, Everöds bibliotek, på tel 044-13 45 54 alternativt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Välkommen in till biblioteket i Everöd!