På gång!

Loppis-17
Loppis på Tallavallen!

Söndagen den 20 augusti kl. 13.00 är det dags för Everöd IFs traditionella loppis på Tallavallen. Kom och fynda!

Dessutom godis, fika samt korv till försäljning. Fallskärmshoppning av Skydive Skåne.

Arr: Everöds IF

Välkomna!

Vill du skänka prylar till loppisen?
EIF tar tacksamt emot möbler, porslin, leksaker, kläder, tavlor mm till loppisen, allt förutom vitvaror, bildäck och tjocktv.

Har ni möjlighet så kan ni lämna prylarna direkt på idrottsplatsen på lördag fm 19 aug. Har ni inte möjlighet att lämna sakerna på plats så försöker de hämta dessa också på lördag fm. Ring då alternativt skicka sms på telefonnummer 0733-122684.

SkogensDag-17

Skogens Dag 2017 i Everöd!

Välkomna till en härlig dag med Poängpromenad, Gå/lunka/löp-lopp samt Knattelopp och Juniorlopp för barnen!

Allt detta går av stapeln lördagen den 16 september kl. 14.00 här i Everöd med start vid anslagstavlan i skogen vid Muststigen.
Skogens Dag fortsätter efter loppen med underhållning av Christian Taak vid vår nya grillplats Bakfickan, ca kl. 15.30. Ta med något att grilla – vi håller grillen tänd!

    •    Underhållning av Christian Taak
    •    Tipspromenad på 2 km slingan
    •    Gå/lunka/löp på 5 km slingan
    •    Knattelopp för barn 3-6 år, 1 km
    •    Juniorlopp för barn 7 -, 2 km
    •    Medaljer till alla barn
    •    Fina priser!
    •    Grilla vid grillplatsen Bakfickan

Allt är gratis, Everöds Byaråd bjuder och vill på detta sätt göra en trivsam dag för vår by. Efter aktiviteterna finns möjlighet till grillning vid grillplatsen Bakfickan vid Stockvägen. Vid regn sätter vi upp regnskydd vid grillplatsen. Ha gärna med något att sitta på.

Vi behöver ha anmälan hur många barn som skall springa, så att vi beställer rätt antal medaljer, kontakta Jonna Petersonmail eller sms 076-855 34 44 senast den 6 september

Kom och njut av vår fina skog!


Intresserad av att vara med i en bokcirkel?

Vi läser böcker, talar om böcker, träffas och tar en fika tillsammans. Låter det som något för dig?

Kontakta Helena på Everöds bibliotek.
Tel 044-13 45 54 eller på e-post Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Biblioteket har även en glasmonter där man kan visa upp saker och ting. Kontakta Helena på bibliotektet ifall du har en bra idé på miniutställning.


Midsommar1 Midsommarfirande

På Midsommarafton var det som sig bör firande med dans och sång kring midsommarstången i Prästgårdsparken. Kyrkan bjöd på kaffe med kaka/glass. Pensionärer i byn hjälpte till att servera fikat.

Text och foto: Lena Holst. Införd aug -17


Bilder från Skogens Dag EverödLyckad Skogens Dag i Everöd!

Lördagen den 17 september arrangerade Everöds Byaråd Skogens Dag.

Dagen hade föregåtts av intensivt arbete med att röja och märka upp igenväxta motionsspår och nu var det dags för återinvigning.

Omkring 100 personer mötte upp denna vackra höstdag och det blev en uppskattad tipspromenad på 2 km-spåret, ett snabbt knattelopp på 1 km samt vältränade löpare som antog 3 km-spåret.

Efteråt samlades alla på en närliggande äng och avnjöt medhavd eller förbeställd picknickpåse komponerad av Matöppet i Everöd.

Alla barn fick godispåse och här korades även 10 vinnare från tipspromenaden. De fick välja sitt pris från ett välfyllt prisbord. Skogens Dag blev mycket uppskattat och Byarådet planerar att upprepa den även nästa år.

Text: Dan Löfgren. Foto: Lena Holst. Införd okt -16.

Hemvändardag i EverödSockenföreningens Hemvändardag

Pingstdagen, söndagen den 15 maj, hade Everöds Sockenförening en Hemvändardag. Dagen började i Everöds skola, byggd omkring 1940. Intresset var stort, Göran Mårtensson kunde hälsa 50-talet besökare välkomna. Barndomens utmaningar, redskapen i gymnastiksalen var välbekanta. Men för äldre elever som tillbringade lunchrasten på en bänk i korridoren, och åt medhavda smörgåsar, var matbespisningslokalerna en nyhet.

Dagen fortsatte i Everöds kyrka, där ordförande Ingvar Olsson hälsade välkommen, varefter Sockenföreningens klubbmästare Lars Brettell berättade om vår gamla medeltidskyrka. Vi fick också höra lite om våra präster och speciellt om Sthen Pedersen Sommer, präst 1647 -1679. Sthen Sommer blev den siste danske prästen i Everöd - en orolig tid, då svenskar, danskar och snapphanar hjälptes åt att ödelägga trakten och plundra kyrkor och prästgårdar.

Kyrkans gospelkör Riverside, under ledning av Daniel Löfquist, började med att inbjuda till allsång och sjöng sedan härligt medryckande gospellåtar för oss. Ingvar tackade kören för fin underhållning.

I prästgårdsparken samlades sedan ett 90-tal sockenbor och hemvändare för allmänt mingel. I parken fanns korvgrillning och kaffeservering för sugna besökare och en tipsrunda där deltagarna kunde testa sin kunskap om Everöd i svunnen tid. Många antog utmaningen och tippade med goda resultat.

Tack Sockenföreningen för denna trevliga tillställning!

Text och foto: Inger Siöström. Införd juni -16.


Sju sorters berättelser till kaffet med Sara Arámbula

Sju sorters berättelser till kaffet med Sara Arámbula

Att Sara Aràmbula är nordisk mästare i berättande fick vi bevis på den 14 april, när hon i ett fullsatt församlingshem fängslade sina åhörare med sju historier från 1800-talet och framåt.

Efter beprövat recept hade Sara vispat skrönor och livshistorier, tillsatt kärlek, spänning och livslust, strödd över rikligt med humor och gräddat det hela tillsammans med en varm publik. Serverat med äkta berättarglädje föll det alla i smaken!

Det gjorde även smörgåsarna och kaffet i pausen! Ann Olofsson från Kristianstads teaterförening och Ingvar Olsson från Everöds Byaråd tackade Sara Aràmbula för en mycket underhållande och rolig kväll. Och den påföljande lottdragningen blev för många vinnare en extra trevlig avslutning!

Text: Frauke Nausch. införd juni -16Landsbygdsdagen 2017Everöds järnvägsstation Landsbygdsdagen 2017

Den 20 maj hade Everöds Sockenförening tillsammans med Kristianstad Österlen Airport en trevlig Landsbygdsdag på flygplatsen.

Det fanns tillfälle att lära sig mer om byns historia med fokus på kommunikation och näringsliv samt flygplatsen öppnade upp för rundvisning. Sockenförenignen sålde kaffe med fika samt korv och bröd.

Dessutom kunde man få flyga där tillfälle gavs att spaka ett flygplan själv, Kristianstad Flygklubb anordnade denna aktivitet, samt Skydive Skåne bjöd på härlig fallskämsuppvisning. Dagen var uppskattad och vi hoppas på en fortsättning även nästa år.

Text: Lena Holst. Införd aug-17.


Lucky Strike föreställning i Everöd

Fullsatt med Lycky Strike!

Många hade den 7 april hittat till Everöds församlingshem för att lyssna till Jan-Olof Nilsson och hans Lycky Strike.

En prisbelönt berättelse från beredskapsåren där Jan-Olof berättadeom svenska krigsbrudar, krigsbarn, allierade flygare och brottstycken från ett land i skuggan av ett krig. Med unika bilder och tidstypsik musik från en gammal rörradio.

I pausen bjöds det på kaffe/té med smörgås och liten kaka. Föreställningen var ett samarbete mellan Kristianstads Teaterförening och Everöds Byaråd.

Text: Lena Holst. Införd maj-17.


-Tradition när den är som bäst!
Scouterna organiserade traditionsenligt Valborgsmässofirande på Bjerebacken (höjden mellan Everöd och Östra Sönnarslöv).

Mycket folk hade kommit för att fira in våren, träffas och se när bålet tändes. Det såldes bl.a. munkar, korv med bröd, kaffe samt fanns lotter, chokladjhul och fiskdamm.

Tack Scouterna för ett välorgansierat valborgsfirande och en mycket trevlig kväll!

Text och foto: Lena Holst. Införd maj -17.


Grillplatsen

Tack alla som kom och var med och invigde vår nya grillplats!

Lördagen den 25 februari invigde vi vår nya grillplats (tidigare en lekplats) vid Stockvägen i Everöd. Många kom och grillade och umgicks en stund.

Flera lämnade även in namnförslag till vår nya grillplats, vi ber att få återkomma med det vinnande namnförslaget samt vem den glada vinnaren av ett presentkort på 500 kr hos Matöppet är.

Senare i vår kommer vi att utrusta grillplatsen med en permanent grillyta samt fler bänkar. Och givetvis fler aktiviteter där vi får anledning att använda oss av grillplatsen – det kommer mer!

Text och foto: Lena Holst. Införd mars -17.


Föreläsning om Dag Hammarskjöld

Carl-Henrik kåserade om Dag Hammarskjöld

Det var ett trevligt och intressant föredrag som Carl-Henrik Henriz bjöd på den 10 november i Everöds församlingshem.

Vi fick ta del av Dag Hammarskjölds stora livsgärning bl.a som FN:s generalsekreterare 1953 - 1961. Även lyssna till några bandupptagningar där han pratade i FN.

Hammarskjöld fick Nobels fredspris postumt och USA: s president John F. Kennedy kallade Hammarskjöld ”den största statsmannen i vårt århundrade”.

Föredraget var ett samarrangemang mellan Everöds Sockenförening och Everöds Byaråd.

Text: Lena Holst, foto: Wikipedia. Införd dec -16.


Bildcollage Haga 2015Röjardag i EverödTraditionrik jul på Haga!

Haga gård hade sin traditionella Julmarknad den 26 och 27 november i år.

På marknaden hittade man bl.a. tomtar, handstöpta ljus, betongkonst, smidesljusstakar, smycken, vykort, kalendrar, konst mm.

Sockenföreningen sålde lantbröd och på gårdsplanen fanns försäljning av korv, glögg och pepparkakor. Även keramiker Gunilla Sundström hade öppet sin ateljé ett stenkast från Haga gård.

Tack Eva och Joakim Falkmar för att ni håller i denna jättemysiga julmarknad i Everöd!

Text och foto: Lena Holst. Införd dec -16.


Röjardag i EverödFina gångstigar i skogen

Byarådet tillsammans med ett glatt gäng bybor samlades i våras för att rensa upp längs några av stigarna i skogen runt Everöd.

Efter utfört arbete bjöds alla på grillad korv med dricka och kaffe. Stigarna blev sedan färgmarkerade, vilket gjordes av Byarådet i början av juni.

Text och foto: Lena Holst. Införd aug -16.

Underkategorier